Søk
 
Webkamera

Webkamera fra Finse

Skiftetraktor Skd221 i modell

Skala Design har lansert et flott og enkelt byggesett av SKD 221

Les mer »
Reiseskildring 4: Nelaug - Rise - Arendal

Les mer »
Sommerens utstilling på Jernbanemuseet

Sommerens utstilling på Jernbanemuseet

”MECCANO – ingeniøren på gutterommet”

Norsk Jernbanemuseum, Hamar
28. mai - 1. oktober



MECCANO er ett av verdens eldste merkevarer innen leketøy og har vært å finne på gutterommet i mer enn 100 år.
MECCANO er spennende og morsomme bygge- og konstruksjonssett i metall og plast hvor man kan bygge nesten hva som helst. Det er kun fantasien som setter grenser.

Sommerens utstilling ved Norsk Jernbanemuseum er en vandreutstilling basert på Jan Myrdal og Gun Kessles samling av leken Meccano. I tillegg viser utstillingen den norske varianten; Tekno.
I utstillingen vil de besøkende også selv prøve å bygge med Meccano, enten etter lyst og innfall eller etter detaljerte konstruksjonstegninger. Leonardo da Vincis bro - en enkel konstruksjon av tre - kan man også prøve seg på.

Jan Myrdal er en kjent svensk journalist, forfatter og foredragsholder. Myrdal og Kessle har gjennom sine reiser verden rundt samlet mye. Blant annet har deres samling av MECCANO resultert i denne vandreutstillingen.
Jan Myrdal vil være til stede på åpningsdagen 28. mai og holde foredrag.

Utstillingen er produsert av Sveriges Jernvägs-museum, Ängelholm (tidligere Banmuseet). Den delen av utstillingen som omhandler Tekno er produsert ved Norsk Jernbanemuseum. Utstillingen har vært vist ved en rekke museer og kulturinstitusjoner i Sverige, bl.a. Sveriges Järnvägsmuseum både i Ängelholm og i Gävle. Den skal videre til jernbanemuseene i Danmark og Finland.

Her finner du mer informasjon om Jernbanemuseet: www.norsk-jernbanemuseum.no

Bildet er hentet fra http://www.finneys.me.uk/meccano/ngg16/



« Tilbake |