Søk
 
Webkamera

Webkamera fra Finse

Type 73 i modell

Jeg arbeider med å lage type 73 som modell i H0-skala

Les mer »
Bobleskurene

På 70 og 80-tallet var de over alt: På busshodleplasser, som trikkeskur eller som erstatning for nedlagte stasjonsventerom på jernbanen.

Les mer »
Fra fotoarkivet

Bilde nr. 304: BM86 Valdresbanen

NSB flørter med nye tog

Det første av i alt 50 nye NSB-tog ble ferdig produsert på Stadler-fabrikken i Sveits onsdag 8. september Les mer »

En kvinne for full damp!

17 år gamle Gunhild Fretheim drømmer om å bli Norges andre kvinnelige damplokfører noen sinne. Les mer »

Les også

Matservering på gammelt vis

Sult restauranter samarbeider med Norsk museumstog (NMT) om servering ombord i deres unike historiske norske tog. NMT tar vare på og drifter norske togvogner og lokomotover fra 1909 til 1930. Les mer »

Besøk et modelljernbanemuseum i ferien

Er du interessert i modelljernbaner? Her er en oversikt over modelljernbanemuseer og faste anlegg du kan besøke på ferie i Norge og utlandet Les mer »

Ta toget til butikken!

Visste du at de mange kjøpesentere ligger like ved en jernbanestasjon? Sett bilen hjemme og ta en hvil på veien hjem fra handleturen! Les mer »

Reis mens du sover, og vær fremme når du våkner

Når du våkner, er du fremme og uthvilt. Den mest miljøvennlige natten du kan få... Les mer »

Regn ut CO2-utslippene på reisen

En flyreise Oslo-Kristiansand tilsvarer utslippet av CO2 fra 32 togreiser. Dette er tall som er utarbeidet ved hjelp av en klimakalkulator tilgjengelig på nsb.no. Les mer »

Videoer
Nyheter fra Jernbaneverket
 • Fri, 15 Nov 2019 10:34:34 GMT
  Nyheter
  Verdien av et kryssingsspor
  Fredag 15. november er det offisiell åpning av det nybygde kryssingssporet på Kvam på Dovrebanen. I denne kronikken forteller konserndirektør Vibeke Aarnes i infrastruktrdivisjonen hvorfor Bane NOR har brukt nesten 200 millioner på dette prosjektet.
 • Wed, 13 Nov 2019 16:42:24 GMT
  Nyheter
  Merkevarebygging for kundens behov
  Det er hensynet til kundene og samfunnsoppdraget ligger til grunn for Bane NORs design- og merkevarebygging. I avtalene som er inngått med byrået Creuna er eksempelvis utvikling av reiseinformasjon på stasjonene en viktig del av jobben som skal gjøres.
 • Thu, 07 Nov 2019 13:05:16 GMT
  Nyheter
  Bergen stasjon er åpnet for gods- og persontog
  Lørdag ettermiddag kunne også godstogene gå som normalt til og fra Bergen stasjon. Ingen personer ble skadet i avsporingen utenfor Ulriken tunnel torsdag, men sporet og signalanlegget fikk omfattende skader. Persontrafikken kom i gang fredag morgen.
 • Fri, 08 Nov 2019 13:40:08 GMT
  Nyheter
  Bane NOR er «årets klatrer» blant IT-arbeidsgivere
  I en undersøkelse blant unge profesjonelle i regi av selskapet Universum, er Bane NOR den virksomheten som klatrer raskest på listen over attraktive arbeidsgivere i IT-sektoren.
 • Thu, 07 Nov 2019 15:21:07 GMT
  Nyheter
  Stor jernbaneteknisk kontrakt signert på Vestfoldbanen
  Bane NOR har signert kontrakt for jernbanetekniske arbeider for InterCity-prosjektet Nytt dobbeltspor Nykirke-Barkåker, med Arbeidsfellesskapet NRC Anlegg AS og NRC Bane AS.
 • Wed, 06 Nov 2019 19:33:44 GMT
  Nyheter
  Bane NOR og Veidekke har signert kontrakt for kulvert og løsmassetunnel
  Bane NOR har i dag signert kontrakt med Veidekke om bygging av kulvert og løsmassetunnel i InterCity-prosjektet Nytt dobbeltspor Drammen-Kobbervikdalen. Løsningen ble valgt etter tidlig involvering av tilbyderne, med omfattende dialog.
 • Tue, 05 Nov 2019 16:54:47 GMT
  Nyheter
  Bane NOR og JV Skanska Strabag enige om nye Ulriken tunnel
  Bane NOR og JV Skanska Strabag er i mål med sluttoppgjøret i kontrakten på nye Ulriken tunnel i Bergen. Kontrakten omfattet grunn-, betong- og bergarbeider, herunder tunnelboring.